» Menu

Underhållsingenjör, Karlshamn

Vi söker nu en Underhållsingenjör till vår produktionsanläggning i Karlshamn

För att bibehålla vår ledande position inom vegetabiliska oljor är vi ständigt på jakt efter välutbildade, innovativa, kompetenta, engagerade och omsorgsfulla medarbetare. Vi erbjuder stimulerande internationella karriärmöjligheter på alla nivåer inom produktion, försäljning, kundinnovation och stödfunktioner i fler än 25 länder. 

AAK:s arbete är uppbyggt kring våra kunders verksamheter och vi tror starkt på långsiktiga och starka relationer. Genom vårt unika utvecklingsarbete arbetar vi i nära samarbete med våra kunder för att utveckla lösningar som uppfyller kundspecifika behov.

Vår anläggning i Karlshamn är en multifabrik. Här finns företagets alla verksamhetsområden representerade. Svenskodlad raps är en viktig råvara medan ett stort antal olika vegetabiliska fetter skeppas direkt till fabriken i Karlshamn från odlarländerna i Europa, Asien, Afrika och Amerika. Norden är en viktig hemmamarknad medan specialprodukter exporteras från Karlshamn över hela världen.

Högt prioriterade områden för AAK Karlshamn är; energi, miljö och produktivitet.

Om tjänsten
Underhållsavdelningen ansvarar för driftsäkerheten och utvecklingen av anläggningens teknik och fastigheter, vilket idag omfattar fem avdelningar; Mekanik, El & Instrument, Automation, Fastighet samt Teknisk konstruktion.  

I rollen som Underhållsingenjör utvecklar och förbättrar du det förebyggande och avhjälpande underhållsarbetet för att nå verksamhetens mål. Du kommer att svara för analys och utvecklingsarbete vad gäller teknisk tillgänglighet i befintlig anläggning. Tjänsten innebär ett nära samarbete med produktion där du kommer att ansvara för bl.a. rotorsaksanalyser, utveckling av underhållsplaner samt ABC-klassificering. Du kommer även att ingå i arbetet med våra investeringsprojekt med fokus på underhållsaspekter.

Din placeringsort kommer att vara i Karlshamn och du kommer rapportera till underhållschefen. Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Vem är du?

Erfarenhetsbakgrund:
Du har en högskoleingenjörsexamen eller motsvarande kompetens inom relevant område. För att lyckas i rollen tror vi att du har några års erfarenhet från arbete med underhållsutveckling inom tillverknings- eller processindustri. Erfarenhet av att leda och genomföra förändringsarbete som till exempel Total Productive Maintenance (TPM) eller Lean inom processindustrin är meriterande.

Vi önskar även att du har erfarenhet av att arbeta i underhållssystem och affärssystem, gärna SAP.

Personliga förmågor:
Som person tar du stort ansvar för vad du presterar och du är driven i ditt arbetssätt. Bland de personliga egenskaper som vi särskilt värdesätter kan nämnas god analytisk förmåga, ett strukturerat och målinriktat arbetssätt samt att du gillar problemlösning. Du erbjuds ett spännande jobb som förutsätter en drivande och initiativtagande person som kan jobba både individuellt och i nära samarbete med övriga organisationen.

Hos oss står god arbetsmiljö, engagemang och arbetsglädje i fokus.

Koncernspråket är engelska och du måste behärska engelska i både tal och skrift.

Kontaktperson
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta vår underhållschef Niklas Walderton på telefon 0708-812799 eller via mail niklas.walderton@aak.com  Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR Business partner Marie Sundström, på telefon 0454-828 67.

Skicka din ansökan med CV, samt ett personligt brev som förklarar varför du är rätt person för denna tjänst, till marie.sundstrom@aak.com senast den 8 oktober 2017. 

Bookmark and Share