» Menu

Chef för El & Automation, Karlshamn

Vi söker nu en Processingenjör till vår produktionsanläggning i Karlshamn

För att bibehålla vår ledande position inom vegetabiliska oljor är vi ständigt på jakt efter välutbildade, innovativa, kompetenta, engagerade och omsorgsfulla medarbetare. Vi erbjuder stimulerande internationella karriärmöjligheter på alla nivåer inom produktion, försäljning, kundinnovation och stödfunktioner i fler än 25 länder.

AAK:s arbete är uppbyggt kring våra kunders verksamheter och vi tror starkt på långsiktiga och starka relationer. Genom vårt unika utvecklingsarbete arbetar vi i nära samarbete med våra kunder för att utveckla lösningar som uppfyller kundspecifika behov.

Vår anläggning i Karlshamn är en multifabrik. Här finns företagets alla verksamhetsområden representerade. Svenskodlad raps är en viktig råvara medan ett stort antal olika vegetabiliska fetter skeppas direkt till fabriken i Karlshamn från odlarländerna i Europa, Asien, Afrika och Amerika. Norden är en viktig hemmamarknad medan specialprodukter exporteras från Karlshamn över hela världen.

Om du har en bra idé kommer vi tillhandahålla en miljö där den kommer att utvecklas till en fantastisk produkt eller upplevelse för våra kunder. Dina idéer är vår drivkraft.

Om tjänsten
Dina huvudsakliga uppgifter som processingenjör blir att utforma, utveckla och optimera processteknik och produktionsutrustning. I arbetsuppgifterna ingår t ex dimensionering av processer och utrustning, utmana och analysera befintliga processer samt utföra provkörningar och ansvara för implementering av nya processer.

Detta innebär att du till stor del arbetar i projektteam, men uppgifterna innebär också självständig ledning av kvalificerade projekt. Du kommer att bli en länk mellan processutveckling och produktion samt ha externa kontakter.

Din placeringsort kommer att vara i Karlshamn och du kommer att rapportera till produktionschefen för Oils & Fats. Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Vem är du?

Erfarenhetsbakgrund:
Du har en civilingenjörsutbildning, helst med inriktning på kemi-, bioteknik-, process-, livsmedelsteknik eller motsvarande. Några års erfarenhet från arbete inom industrin är en extra merit. För att lyckas i rollen krävs tidigare erfarenhet av projektledning samt goda erfarenheter av beräkningar av processflöden och utbyten, dimensionering av processutrustning och energiberäkningar.

Vi önskar även att du har erfarenhet av att arbeta i SAP.

Personliga förmågor:
Som person tar du stort ansvar för vad du presterar och du är driven i ditt arbetssätt.

Bland de personliga egenskaper som vi särskilt värdesätter kan nämnas god analytisk förmåga, ett strukturerat och målinriktat arbetssätt samt att du gillar problemlösning. Du erbjuds ett spännande jobb som förutsätter en drivande och initiativtagande person som kan jobba både individuellt och i nära samarbete med övriga organisationen.

Hos oss står god arbetsmiljö, engagemang och arbetsglädje i fokus.

Koncernspråket är engelska och du måste behärska engelska i både tal och skrift.

Kontaktperson
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta vår produktionschef för Oils & Fats, Fredrik Dahlberg på telefon 0708-982121 eller via mail fredrik.dalhberg@aak.com  Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR Business partner Marie Sundström, på telefon 0454-828 67.

Skicka din ansökan med CV, samt ett personligt brev som förklarar varför du är rätt person för denna tjänst, till marie.sundstrom@aak.com senast den 31 oktober 2017.

Bookmark and Share